Sivut

lauantai 28. tammikuuta 2012

...entäpä lauteet

Ihan alunperin ihastuimme sellaiseen saunamalliin, jossa alalauteet muodostavat ikäänkuin lattian, ja sen päällä on varsinaiset lauteet vastakkain, penkkeinä, tällaiseen:


Ja onhan tuo kaunis. Juuri tämän saunan kiukaan sijoittelu vain herättää pelonsekaisia tunteita. Kuuluuko tuossa kiukaan kohdalla istua?  Ei luulisi muuten olevan vaikea toteuttaa, kun alalauteeksi saa vaan lasettaa tuota lankkua, ja parit yksinkertaiset penkit siihen molemmin puolin. Tämän voisi ottaa ideoinnin pohjaksi meille, joku saa suunnitella tuohon kiukaan kohdalle jonkun kaiteen ja penkit sit tietenkin jotenkin eri tavalla tuolla kulmissa. En vain muista meidän saunan muuttuneita mittoja. Kellarissa on  muklattu seinien paikkaa useampaan otteeseen, vielä rakennusvaiheessakin ilmeisesti. Saunaa on pari kertaa pienennetty, joten kovin pitkä siitä ei ainakaan tule. Ovikaan ei kuulemma ole keskellä seinää.

Niin mutta paitsi! Jos niin hyvä tuuri sattuisi, että mies lämpeäisi tuolle Vuoluxin kaunottarelle, niin eihän sitä voi mitenkään lauteitten alle kätkeä! Pitäisköhän tuohon tehdä sitten kolo, jonka ympärille kaiteet? Vai voisko kiuasta kenties nostaa jollekin jalustalle? Pitääkö sitä varten oikein muurata alusta, vai riittäiskö puista kasattu hökötys?

Vielä toinen ideakuva, ei näytä yhtä kivalta kuin tuo ylempi, mutta sama idea alalauteen kanssa (jatkuu seinään, ylälauteen alle), ja tuossa näkyy olevan kiuas ihan rehellisesti siellä maassa ja kaiteet ympärillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti